La geopolítica actual és intensa. La guerra a Ucraïna, l'ofensiva d'Israel a Gaza i el Líban, la incertesa a Taiwan arran de la pressió xinesa: l'auge dels conflictes armats ha fet reflotar les polítiques bel·licistes, amb rearmament de la Unió Europea (UE) inclòs. El XXII Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional Sebastià Colomer Torrella, que se celebra el 15 i 16 de novembre, està destinat a entendre la situació internacional, posant l’accent en la crítica del bel·licisme.
Ho farà amb cinc taules rodones, a càrrec de diversos experts. Divendres al vespre, es farà la inauguració (19:00 a 20:30). Júlia López com a president de Rubí Solidari, entitat organitzadora i Pere Ortega, del Centre Delàs, que presentarà el programa. Tot seguit, el periodista i analista en conflictes, Rafel Poch farà la conferència inaugural: La guerra i la pau en les relacions internacionals.
Dissabte 16, Pere Ortega repetirà, en aquest cas en el rol d'investigador i analista sobre pau i economia, amb la conferència La relació entre militarisme i crisi ecològica (10 hores). La investigadora i presidenta del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Tica Font, li agafarà el relleu amb la proposta El creixent bel·licisme a Europa (12 hores), on aprofundirà en la política de rearmament que ha implementat la UE.
La veterana Teresa Aranguren, periodista en zones de conflicte especialitzada en Orient Mitjà, oferirà la seva interpretació del conflicte a Gaza. Ho farà amb la conferència La informació com un altre poder en les guerres: el cas de Gaza (17:30 hores). Clourà la jornada l'explicació Noves tecnologies aplicades a la guerra, del divulgador científic i investigador del Centre Delàs, Pere Brunet (19:45).