28
de gener
de
2020, 16:00
Com ja és tradició, la ciutat de Valls celebra cada any el Concurs de Salsa de la Gran Festa de la Calçotada, que enguany ha arribat a la seva 29a edició. La finalitat del concurs és estimular l’elaboració de la salsa de la calçotada Valls d’acord amb els cànons i costums tradicionals de la ciutat.
El concurs s'ha celebrat aquest diumenge, 26 de gener, i el premi a la millor salsa se l'ha emportat la rubinenca Lídia Prado. El segon lloc ha estat per a Rosa Francesc Invernon, de Valls, i el tercer per a Ángeles García Ruiz, de Reus.
Lídia Prado ha explicat a Rubitv.cat que aquesta ha estat la primera vegada que participava en el concurs, animada per la seva família. La rubinenca és una apassionada de la cuina i, segons ha explicat, la salsa dels calçots és una de les seves especialitats: "El secret de la meva salsa és un bon sofregit, un bon xup-xup sense pressa i una bona ametlla i molta quantitat. Els tomàquets i els alls de l'hort del meu pare de Sant Muç també ajuden a fer que el resultat de tot això sigui el que és."
Prado s'ha mostrat molt satisfeta i orgullosa "d'haver guanyat un premi d'aquest nivell i referent a una salsa tradicional tan important a Catalunya".
La mateixa alcaldessa de Valls, Dolors Ferré, ha estat l'encarregada d'entregar-li el trofeu com a guanyadora, juntament amb un lot de salses, de Salses Fruits S&P, un lot de vins de la DO Tarragona, una ampolla de vermut Montseta i un Joc del Calçot de la IGP Calçot de Valls.
El concurs s'ha celebrat aquest diumenge, 26 de gener, i el premi a la millor salsa se l'ha emportat la rubinenca Lídia Prado. El segon lloc ha estat per a Rosa Francesc Invernon, de Valls, i el tercer per a Ángeles García Ruiz, de Reus.
Lídia Prado ha explicat a Rubitv.cat que aquesta ha estat la primera vegada que participava en el concurs, animada per la seva família. La rubinenca és una apassionada de la cuina i, segons ha explicat, la salsa dels calçots és una de les seves especialitats: "El secret de la meva salsa és un bon sofregit, un bon xup-xup sense pressa i una bona ametlla i molta quantitat. Els tomàquets i els alls de l'hort del meu pare de Sant Muç també ajuden a fer que el resultat de tot això sigui el que és."
Prado s'ha mostrat molt satisfeta i orgullosa "d'haver guanyat un premi d'aquest nivell i referent a una salsa tradicional tan important a Catalunya".
La mateixa alcaldessa de Valls, Dolors Ferré, ha estat l'encarregada d'entregar-li el trofeu com a guanyadora, juntament amb un lot de salses, de Salses Fruits S&P, un lot de vins de la DO Tarragona, una ampolla de vermut Montseta i un Joc del Calçot de la IGP Calçot de Valls.