Reconvertim el camp de golf de Can Sant Joan s'ha reunit aquest dimecres amb l'Incasòl per abordar el futur dels terrenys abandonats. Fa uns dies, el vicepresident del Govern Jordi Puigneró va anunciar que "alliberaria" 60 hectàrees de la vuitantena de l'àmbit per impulsar un gran parc interurbà entre Sant Cugat i Rubí. Avui, la plataforma s'ha trobat amb la propietària dels terrenys per conèixer més detalls i exposar una sèrie de reclamacions.
En primer lloc, Reconvertim ha demanat que el parc no es limiti en aquestes 60 hectàrees i que s'ampliï a, mínim, 70. A més, assenyalen que aquell espai que es destini a altres usos sigui el menor possible, integrat amb l'entorn i a tocar del vial existent per minimitzar l'impacte a la zona. La protecció dels dos torrents existents, especialment el dels Alous, també ho consideren primordial i demanen que s'estableixi un conveni amb els consistoris de Sant Cugat i Rubí -limítrofs al parc- on quedi garantit l'accés al parc des dels dos termes municipals.Bona tarda! avui ens hem reunit amb @incasolcat. Les sensacions són positives, i esperem tenir una primera proposta de parc a finals d'any! Fem fil, però aquí tots els detalls 👉👉https://t.co/JQ4sHxQksP #rubicity #SantCugat
— ReconvertimGolfSantJoan (@unPARCaSantJoan) October 13, 2021
Davant d'aquest recull, la plataforma qualifica de "positiva" la resposta que han rebut des de la direcció de l'Incasòl, liderada per Mercè Conesa. L'empresa pública ha reconegut que cal fer una feia més profunda per acotar l'àrea exacta del parc mentre que ha mostrat el seu compromís en la protecció dels torrents i els accessos als terrenys. A més a més, també s'ha reconegut que la 20 d'hectàrees inicialment previstes per a altres usos podrien veure's reduïdes i que, sigui quin sigui l'ús final, aquest estarà integrat amb el paisatge i l'entorn del parc.
Sobre l'ús del terreny en el mentrestant, l'Incasòl hauria reconegut que cap dels dos ajuntaments se'n vol fer càrrec de manera temporal. Així doncs, l'entitat ecologista s'ha mostrat predisposada a crear un petit conveni amb entitats locals que facin un manteniment mínim de neteja o bé que l'Incasòl faci un replantejament i consideri treure les tanques -moltes de les quals ja estan a terra-.
Finalment, la plataforma celebra que hagin rebut el compromís de continuar sent informats i que a finals d'any podria haver-hi un primer esborrany d'una proposta més definida sobre com quedaria l'espai. Ara, reclamen que els consistoris facin públic l'estudi ambiental que tenen a les seves mans.
[noticiadiari]94/6653[/noticiadiari]
[noticiadiari]90/9347[/noticiadiari]