A l'octubre, Rubí es converteix en Ruví. Del 22 al 26 d'octubre la ciutat vallesana ocupa el centre del vi català amb la celebració de la Setmana del Vi, un conjunt d'activitats pensades per apropar la indústria a la ciutadania i posar en relleu la tradició vinícola de la ciutat. Hi col·laboraran quatre restauradors locals: Moa Street Food, La Pruna, Miyagui i Umami.
La Setmana del Vi arrencarà amb la proposta La Música i el Vi, un tast dirigit pel periodista, escriptor i divulgador musical Marcel Gorgori, especialista en el gènere operístic i presentador programa En Clau de Vi. Gorgori dirigirà un tast de quatre vins, les característiques dels quals s’associaran i es descriuran de la manera tradicional i també a través de la música. La Música i el Vi tindrà lloc al Celler de (19.30 h) i requereix reserva prèvia (20 euros). Abans, Bodegas Rosàs guiarà un tast de vins premiats als Vinari per a professionals de la restauració de Rubí.
Dimarts 22 d’octubre, els vins del Vallès Occidental seran els protagonistes. Ruví, l’Associació Rubinenca del Vi proposa tastar alguns dels productes que neixen de vinyes conservades al territori, com els del celler Can Morral del Molí. Serà també a les 19.30 al Celler amb entrada lliure i demana reserva prèvia, ja que les places són limitades.
Dimecres 23 d’octubre, Premis Vinari ofereix la possibilitat de ser Jurat per un dia. El director del concurs, Ramon Roset Morera, guiarà una activitat que permetrà posar-se a la pell dels tastadors professionals que designen els millors vins de l’any a partir d’un tast a cegues. L’activitat es farà al Celler (19.30 h) amb inscripció prèvia (10 euros).
Dijous 24 d’octubre (19.30 h), el Celler s’omplirà de dones i bombolles. Diverses representants del col·lectiu Cava Women guiaran un tast de vins escumosos. La reserva prèvia és de 15 euros.
Divendres 25 d'octubre (20.30 h) hi haurà un tast dedicat a parelles, amb Bodegas Rosàs. Calinscripció prèvia, ja que hi ha places limitades. El preu és de 10 euros per persona.
Finalment, el dissabte 26 d'octubre (21.30 h) hi haurà un maridatge de formatges i vins a càrrec de Ramon Roset, director dels Premis Vinari. Calinscripció prèvia i el preu és de 20 euros