En l'escrit han volgut traslladar una "queixa per la gestió feta" i han expressat un "total rebuig als actes inadmissibles", dels quals no han "informat fins a la publicació" a la premsa. En aquesta línia, han indicat la seva solidaritat amb les protestes de l'alumnat i que "comparteixen la indignació" perquè no se l'hagués aïllat abans.
Han advertit que "no tolerarem cap forma de discriminació o assetjament laboral, sexual o de cap altra índole entre la nostra comunitat" i han recalcat que la seva voluntat és "refer els ponts de confiança i respecte mutu que es puguin haver trencat". Per això, han exigit "mecanismes àgils"a la universitat que "prioritzi la seguretat i la confiança davant d'altres consideracions".
Tanmateix, en aquest mateix missatge, han entès i donat suport "a la postura adoptada per l'equip deganat i per la representant de polítiques d'igualtat de la facultat" i ha agraït la tasca feta durant anys per generar consciència en aquest àmbit.
Any i mig de presó i nou d'inhabilitació
L'Audiència de Barcelona va ratificar, el passat mes de febrer, la pena d'any i mig de presó, nou d'inhabilitació del catedràtic de Física, a més de la prohibició de comunicar-se i apropar-se a la víctima. En el dictamen es considera provat que va actuar "guiat per l'ànim de satisfer els seus desitjos sexuals i l'atracció que sentia" per l'alumna, a qui va dirigir la seva tesi entre els mesos de setembre de 2016 a 2018.També apunta que "es va aprofitar de la timidesa de la víctima i de la seva incapacitat de mantenir-se ferma [...] a més, de la profunda admiració que sentia per ell en l'àmbit professional-acadèmic". Aquests fets "allargats en el temps" van provocar en l'estudiant "un estat d'estrés i ansietat" amb símptomes com pèrdua de son, nerviosisme i cansament que va haver de tractar-se durant un any.
[noticiadiari]71/38740[/noticiadiari]