El pròxim dilluns 24 de maig és festiu a molts municipis de Catalunya perquè se celebra la Segona Pasqua. Una festa que també es coneix com a Pasqua Granada i que està declarada als calendaris laborals de diversos municipis catalans, Barcelona al capdavant.
Però, què se celebra realment? Tot i que té un rerefons religiós, perquè sempre és el cinquantè dia després del Diumenge de Resurrecció, es considera que l'origen de la celebració pot ser més antic i estar vinculat al món agrari, com a agraïment per la collita obtinguda durant la temporada.
La Segona Pasqua és una festa d'elecció municipal i hi ha localitats catalanes que la celebren cada any. És el cas del Barcelonès, on tots cinc municipis -Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet- gaudiran d'un cap de setmana llarg.
Molts municipis del Baix Llobregat, del Vallès Oriental, del Vallès Occidental i del Maresme també se sumen a la celebració. Fora de l'àrea metropolitana hi ha comarques com el Baix Ebre, el Baix i l'Alt Empordà i Osona en què alguns dels municipis tenen marcat aquest 24 de maig com a festiu.
Per què en alguns municipis de Catalunya és festiu aquest dilluns?
Tot i tenir un rerefons religiós, la Segona Pasqua pot tenir l'origen històric al món agrari
Ara a portada
Publicat el 22 de maig de 2021 a les 08:00
Et pot interessar
-
Societat Famílies desallotjades a Rubí per risc d'esfondrament: dormint en vehicles i sense ajuda de la propietat
-
Societat Rubí celebra el Dia de la Terra amb un extens programa d'activitats
-
Societat El mercat de Rubí ja té armaris refrigerats per a la recollida de comandes
-
Societat Rubí impulsa una mesura inclusiva per a persones amb autistme o hiperactivitat