De tots aquests residus, 150 quilos són envasos lleugers, 90 de paper i cartró, 52 de vidre i la resta, 330, corresponen a diverses categories: aparells elèctrics i electrònics, ferralla, tovalloletes, burilles...
Els equips participants han sortit a les 8 del matí des del carrer Extremadura de Terrassa, i han fet un recorregut per diversos municipis del Vallès, entre els quals Rubí, Santa Coloma de Gramanet i Barcelona, on ha estat l'arribada. L'equip guanyador ha estat Merrell and Klassmark, amb un temps de poc més de quatre hores; seguit de l'equip Salomon i el Team Litoclean; que han rebut un lot de productes de l'empresa Veritas. La classificació final no es determina només pel temps sinó per les bonificacions que es donen a cada equip, que van en funció dels quilos de residus que han recollit al llarg del recorregut i de les publicacions a les xarxes socials mostrant la seva participació a la cursa.

L'arribada del primer equip a la Ultra Clean Marathon Foto: UCM
A més de conscienciar sobre l'impacte dels residus en el medi ambient, l'Ultra Clean Marathon ha aplicat mesures com ara no tenir el recorregut senyalitzat físicament i no proporcionar als corredors i voluntaris material d'un sol ús, des del convenciment que "el millor residu és el que no es genera".
I pel que fa al vessant solidari de la cursa, cada equip participa per a una de les entitats ambientals que treballen per la conservació de la natura, aconseguint una recaptació global de 15.550 euros.