L'any 2016, investigadors de recerca GENOCOV de la Universitat Autònoma de Barcelona, van posar en marxa l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Rubí, una tecnologia que, a través de processos fisicoquímics i biològics, aprofita la matèria orgànica de l'aigua residual per a la producció de biogàs. Aquest sistema aconsegueix que les plantes depuradores siguin autosuficients des del punt de vista energètic i que, fins i tot, esdevinguin productores d'energia.
El balanç del projecte posa de manifest que aquesta prova pilot permet reduir el consum d'energia per part de la planta depurador en un 35%. Al mateix temps, l'increment de la producció d'energia biogàs també s'ha situat en un 35%.
A partir d'aquestes dades, el projecte continua endavant amb l'objectiu de consolidar aquestes dades i establir el futur dimensionament d'aquesta tecnologia per a la seva implantació a escala real.
Recordem que el projecte està cofinançat pel programa europeu Life+ i impulsat per la UAB, Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Plataforma Europea de l'aigua (WssTP).
La depuradora de Rubí aconsegueix un estalvi energètic del 35%
Es tracta d'un projecte que busca l'autosuficiència energètica de les plantes depuradores i que s'ha desenvolupat de forma pilot a Rubí
Ara a portada
Publicat el 24 d’abril de 2019 a les 18:00
Et pot interessar
-
Societat Famílies desallotjades a Rubí per risc d'esfondrament: dormint en vehicles i sense ajuda de la propietat
-
Societat Rubí celebra el Dia de la Terra amb un extens programa d'activitats
-
Societat El mercat de Rubí ja té armaris refrigerats per a la recollida de comandes
-
Societat Rubí impulsa una mesura inclusiva per a persones amb autistme o hiperactivitat