Francisco Torrecillas, una de les millors notes de selectivitat: «És un reflex de tot el progrés del Batxillerat»

L'estudiant de Rubí ha tret un 9,8 a les PAU i estudiarà medicina a la UB

Francisco Torrecillas ha tret una de les millors notes de la selectivitat.
Francisco Torrecillas ha tret una de les millors notes de la selectivitat. | Cedida
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:28h

Ha tret un 9,8 a la selectivitat,una de les millors notes de Catalunya d'aquest any. Assegura que la nota l'ha sorprès. "M'esperava una bona nota però no tant", diu Francisco Torrecillas a RubiTV. Ha estudiat el batxillerat Biosanitari al Liceu Politècnic de Sant Cugat, una branca que inclou química, biologia i mates amb una nota mitjana de 9,96 i les PAU les va fer a la facultat d'enginyeria de la UAB. 

Recorda que els dies dels exàmens li van passar lents. "No els vaig viure amb gaire preocupació només vaig tenir nervis pels exàmens de mates i biologia perquè em feien més por". No obstant això, en el primer va treure un 10 i a biologia, juntament amb català i castellà un 9,5. Torrecillas descriu la selectivitat com un tràmit, "és un reflex de tot el progrés del Batxillerat, no només una imatge d'un moment de juny", explica. També es considera un privilegiat: "Sempre he tret bones notes, crec que la sort és molt relativa, però he tingut molt bons professors i he anat molt preparat". 

Aquest jove de Rubí té molt clar el seu objectiu professional: vol combinar la professió en el camp de la medicina i la investigació. El pròxim curs estudiarà medicina a la UB, a la facultat de l'Hospital Clínic perquè té prestigi internacional, apunta. L'estudiant de Rubí explica que encara no té clara l'especialització que vol fer, però no dubte que la combinarà amb la investigació. 

I això per què? Doncs ell ha estat un dels estudiants que ha pogut fer el seu treball de recerca a l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) gràcies al programa Bojos per la Medicina de la Fundació Catalunya La Pedrera. De fet, el seu treball de recerca ja és una investigació en si mateix: potenciar l'aplicació del sistema CRISPR cap a un tipus de leucèmia greu i ràpida. "Vaig aprendre de tot, tant en l'àmbit personal, treball en equip, la sensació d’estar fent alguna cosa important", recorda. 

"No és bo estar sempre amb llibres" 

El jove de Rubí explica que quan estava a l'ESO el van avançar un curs perquè van considerar que tenia capacitat per fer-ho. No obstant això, explica que va ser ell qui va decidir el moment. "Durant la primària, professors, escola i família m'ho van proposar, però els vaig dir que en aquell moment no ho volia". Va ser en el pas de primer a segon d'ESO quan ho va fer de manera que va passar directament a 3r d'ESO. De fet, explica que va aprofitar la pandèmia de la Covid. "Durant aquell any jo feia 1r i anava puntualment a algunes classes de 2n. Aleshores, a partir del març com que vam fer totes les classes en línia, vaig fer les de 1r i 2n alhora". Recorda que va ser "fantàstic" i els seus nous companys el van rebre "molt bé". 

El seu germà té dos anys menys i també el van passar de curs, ell sí a la primària. El Francisco explica que enguany començarà el Batxillerat Científic i creu que el podrà ajudar sobretot a estudiar i afrontar la selectivitat. "Em sento una mica referent". Qui també estan orgullosos són els pares, tots dos químics però Torrecillas puntualitza: "Mai ens han dit què hem d'estudiar". 

I és que el Francisco es considera un noi que li agrada fer coses "normals", "són necessàries". "Tampoc és bo estar sempre al darrere dels llibres o estudiant", afegeix. Toca el piano i el violí, però també l'apassiona sortir amb bicicleta, nedar o estar amb els amics. 

A banda de Torrecillas, que ha tret un 9.8, el Pau Palomar, alumne de l’Institut d’Auro de Santpedor, i l'Eric Mateu, de l’Institut Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès són els que han obtingut les notes més altes de Catalunya a la fase general de la selectivitat del 2024, amb un 9,9. Tot, en una edició en què la nota mitjana en aquesta fase ha estat de 6,747 (lleugerament inferior als 6,787 i 7,271 dels dos darrers anys).