D'una banda, l’Ajuntament de Terrassa, amb el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG), garanteix l’atenció als municipis de la seva àrea d’influència, que són: Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. De l'altra, l’Ajuntament de Sabadell amb el Servei d'Informació, Atenció i Acompanyament LGTBI garanteix l’atenció als municipis de la seva àrea d’influència, que són: Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Sentmenat.
Així, el SAI LGTBIQ s’adreça a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. També és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGTBifòbia i per donar resposta a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere.
He patit LGTBifòbia, com ho puc denunciar?
Per denunciar fets LGTBIfòbics, pots fer-ho presencialment, per correu electrònic o per telèfon a les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) que hi ha a totes les comissaries dels Mossos d’Esquadra (24 hores al dia) o bé l’àrea LGBTI de la Generalitat arealgbt.tsf@gencat.cat o 93 551 77 17.
El Consell Comarcal també ha signat l’adhesió al Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere (DASIG) de la ciutat de Terrassa per formar part de la Taula de participació, en la qual es prioritzen les accions a implementar segons eixos de treball i es realitza el seu seguiment.