El Servei Local de Català ofereix sessions gratuïtes als comerciants de Rubí

"Comerços aprenents" és una iniciativa del Consorci per la Normalització Lingüística adaptada a l'ofici del botiguer

«Comerços aprenents», una campanya del Consorci per a la Normalització Lingüística
«Comerços aprenents», una campanya del Consorci per a la Normalització Lingüística | CPLN
Redacció
02 de febrer de 2023, 14:39
Actualitzat: 14:52h
El Consorci per a la Normalització Lingüística de Rubí està desenvolupant la campanya Comerços aprenents, en el marc de la qual ofereix deu sessions gratuïtes de llengua catalana als comerciants de Rubí, perquè puguin aprendre les estructures bàsiques per parlar en català amb la clientela.

"Rubí és una ciutat que bull de comerços oberts, on l'entra-i-surt constant de veïns i passejants demana una atenció rigorosa per part dels comerciants", expliquen des del CPLN. "Molta feina, moltes hores i poc temps lliure és el pa de cada dia per als que aixequen les persianes quan altres fan el primer cafè". Davant d'aquesta realitat, el CPLN, en un esforç d'adaptació a l'ofici de botiguer, disposa de tècnics que es desplacen a fruiteries, verduleries, bars i restaurants, ferreteries, carnisseries, xarcuteries, merceries, floristeries, perruqueries, botigues de roba i noves tecnologies... per fer-hi sessions de 15 o 20 minuts al mateix establiment.

Al llarg del 2021, les cadenes de supermercats van ser l'estrella en l'inici d'aquest programa, i des de finals de 2022 s'hi ha unit, com a aprenent, una botiga del sector de la joieria i la bijuteria de Rubí. Així, ha convertit el taulell en una aula improvisada i un espai de pràctiques lingüístiques dinàmiques i obertes, amb la complicitat de la clientela.

Aquest 2023, amb l'ajuda de l'associació Comerç Rubí i la delegació digital de la Cambra de Comerç de Terrassa, el Servei Local de Català vol arribar a totes aquelles botigues que vulguin millorar l'atenció al client "amb un dels béns més preuats que es poden desenvolupar: la llengua".

Els interessats poden escriure un correu a [email protected] o enviar un Whatsapp al 673 89 42 09. També es poden adreçar a la seu del Servei, a l'edifici La Cruïlla, a la urbanització del Pinar.