I de l'altra, les activitats per als pacients hospitalitzats de geriatria i pediatria de l’Hospital de Terrassa es fan al mateix centre sanitari. En aquest cas, són els monitors del mNACTEC els que es desplacen i donen a conèixer el Museu d’una manera diferent, amb l’organització de tallers, acompanyats del servei de voluntaris de l’Hospital.
El director del mNACTEC, Jaume Perarnau, ha explicat que l'objectiu és "acostar el museu a les persones que tenen dificultats per venir" i ha afegit que la seva voluntat és incrementar l'oferta per als col·lectius. Per la seva banda, el gerent del CST, Dr. Alfredo Garcia Diaz, assegura que és "una oportunitat molt important perquè aporta molt als pacients".

Un grup d’usuaris de l’Hospital de dia del Centre de Salut Mental del CST ha visitat l’exposició “Enérgeia”. Foto: Anna Mira
Garcia explica que és una manera de gaudir de la ciència i la tecnologia i que complementa l'assitència dels malalts en relació a la inclusió d’aspectes emocionals i vivencials; l’oportunitat de moure’s i sortir dels seus ambients habituals per fer activitats motivadores; el foment de l’interès i la descoberta, i la potenciació de la relació amb l’entorn i amb els companys i els monitors del museu.
Les activitats ofertes a aquests col·lectius són fruit d’un treball conjunt del mNACTEC i el CST per adequar les visites, les activitats i els materials didàctics del Museu als usuaris de les instal·lacions del Consorci. Per a la preparació d’aquest programa, des del mes de novembre s’han dut a terme vuit visites pilot amb aquests col·lectius al Museu i un taller pilot a la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa.
Aquesta actuació s’emmarca en el Programa de Responsabilitat social del Museu, amb la voluntat d’oferir els serveis del mNACTEC de forma gratuïta a col·lectius desfavorits i/o amb necessitats especials.