Entre els dies 25 i 28 de maig les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya acullen la XVI edició dels Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit, després que l’any passat es va haver d’anul·lar a causa de la crisi sanitària.
Aquesta edició manté el format de concurs però no té caràcter competitiu perquè no hi haurà classificacions finals. Tot i això, compta amb la participació d’un grup de quatre assessors, que valoraran les maniobres, es faran els brífings posteriors a l’exercici i es lliurarà l’informe amb els punts de millora de cada equip. Un any més, amb aquestes trobades, es volen implementar els nous procediments d’intervenció en accidents de trànsit, dinamitzar professionalment l’actuació i fomentar l’intercanvi de tècniques i metodologies de treball. En la seva llarga trajectòria, el Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit s’ha convertit en una eina formativa complementària al ventall de cursos específics oferts des de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya als cossos de Bombers.
A causa de les restriccions sanitària per la Covid-19, les maniobres de tots els equips s'han pogut seguir en directe al canal de Youtube dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Els dos equips de Rubí van participar en la segona jornada del Concurs, el dimecres 26 de maig. L'equip "Rubí B" participen entre els minuts 33 i 56; i el "Rubí A" entre l'hora 11 i 5 minuts fins al final del vídeo.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=504-KUjJCDE[/youtube]
Cadascun dels equips està format per 6 persones: 1 amb tasques de comandament, 1 de sanitari i 4 bombers. Cada equip participarà amb una única maniobra, l’estàndard: té una durada de 20 minuts, en la qual s’haurà de rescatar una víctima estable, és a dir, que no presenta risc vital imminent. La primera maniobra es farà a les 08.30 hores i la darrera a les 19.00 hores.
Aquestes maniobres seran valorades pel grup d’assessors de bombers de la Generalitat que formen part de l’Associación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico. El jurat valorarà, a més de la maniobra, la capacitat de comandament del responsable de cada equip, la tècnica amb què els bombers fan l’excarceració i les maniobres de caràcter sanitari en el maneig de les víctimes. Per tant, en les proves, que es desenvolupen en un escenari simulat, es valoren les tècniques i habilitats utilitzades en les maniobres de rescat dels equips participants, així com també la rapidesa i l’atenció integral a les víctimes.
A la trobada d’aquest any hi ha inscrits un total de 43 equips de diferents parcs de Bombers i Regions d’Emergències dels Bombers de la Generalitat. Per primera vegada, participen dos equips formats íntegrament per dones bomberes:
Objectiu dels Concursos de Rescat en Accidents de Trànsit
Fins a 30 d’abril de 2021 els Bombers de la Generalitat han atès 1.922 serveis per accidents de trànsit. En alguns d’aquests accidents hi hagut víctimes o persones atrapades a l’interior de vehicles, que ha estat necessari excarcerar. Són actuacions on la ràpida operativitat en les maniobres de rescat són vitals. Per això, la formació dels efectius d’emergències és molt important.
Dos equips de Rubí a la XVI edició del concurs de rescat en accidents de trànsit dels Bombers de la Generalitat
A causa de les restriccions per la Covid-19, es poden seguir les maniobres de tots els equips, en directe, per streaming
Ara a portada
Publicat el 28 de maig de 2021 a les 16:00
Et pot interessar
-
Societat Famílies desallotjades a Rubí per risc d'esfondrament: dormint en vehicles i sense ajuda de la propietat
-
Societat Rubí celebra el Dia de la Terra amb un extens programa d'activitats
-
Societat El mercat de Rubí ja té armaris refrigerats per a la recollida de comandes
-
Societat Rubí impulsa una mesura inclusiva per a persones amb autistme o hiperactivitat