Ana Maria Martínez: «La reforma laboral permet als empresaris prendre decisions que poden desfer la vida de moltes persones»

L'alcaldessa de Rubí critica que el pacte nacional per la indústria tingui partides on no s'ha invertit ni un euro

28 de novembre de 2019, 18:30
Actualitzat: 29 de novembre, 9:40h
Unes hores després de la reunió que es va mantenir ahir a la seu del Consell Comarcal, a la qual van assistir les alcaldesses de Rubí, Montcada i Reixac i Sant Quirze, Ana Maria Martínez va donar alguns detalls sobre el transcurs de la trobada, i va aprofitar per fer algunes reclamacions en matèria econòmica i d'indústria atesa la gravetat de la situació en què es troba la comarca.

Martínez va expressar, en primer lloc, que "hem trobat a faltar la Directora General d'Indústria, una de les queixes que s'ha reproduït al llarg de la reunió", tot i que "el delegat del Govern s'ha compromès a traslladar-li personalment tot el desenvolupament" de la trobada.

Segons va explicar Martínez, la reunió es va convocar a petició expressa de l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, i ella mateixa, "perquè necessitàvem posar damunt de la taula la situació que estem passant com a comarca, i així ho vam traslladar al president del Consell Comarcal", ja que les tres empreses afectades no són les úniques sinó que n'hi ha més, a d'altres poblacions, i creien que era important abordar la situació de manera conjunta.

Martínez: "Tenim una reforma laboral que permet que els empresaris prenguin aquesta mena de decisions que poden desfer la vida de moltes persones"

En el cas de Continental, la situació és la ja coneguda: un termini d'entre sis i vuit mesos per negociar amb els sindicats la possibilitat d'un canvi en la productivitat i veure de quina manera es pot millorar la seva situació; el cas de les altres empreses es troben immerses en expedients de regulació que podrien afectar, en total, gairebé 1.200 persones.

"Això suposa, si no una ferida de mort, una ferida molt greu en la situació de la indústria a la comarca", va afegir Ana Maria Martínez, i per això han fet diverses demandes.

"En primer lloc, que la Generalitat defensi, per sobre de tot, els llocs de treball de les persones d'aquestes empreses i que apliqui i utilitzi les eines que té a l'abast, com el Pacte Nacional per la Indústria", així com el Consell utilitzarà el pacte comarcal per la reindustrialització, va detallar Martínez, tot afegint que "el pacte nacional per la indústria té partides econòmiques que estan a zero, i accions en què no s'ha invertit ni un euro".

A més, però, Martínez va reclamar la derogació de la reforma laboral: "tenim una reforma laboral que es va aprovar a Madrid que facilita que els empresaris puguin prendre aquesta mena de decisions que acaben desfent la vida de moltes persones, i per criteris únicament empresarials".

La propera trobada entre els alcaldes i alcaldesses de la comarca que tinguin empreses que es puguin veure afectades per aquesta mena de processos serà el proper dia 12 de desembre. La connexió directa amb la responsable d'Indústria de la Generalitat continua existint, i s'aniran trobant i reunint, ha aclarit l'alcaldessa.