27
de maig
de
2020, 20:00
Quan es va iniciar la crisi del coronavirus, un grup de joves musulmans van tenir la idea d'impulsar una iniciativa solidària amb aquelles persones que més la patien. Tot i no ser una associació o entitat amb nom propi, es van autoanomenar "Jóvenes Rubí", i a través d'un grup de Whatsapp van començar una campanya per recaptar diners i ajudar les famílies necessitades: persones que es troben en situació irregular, que han perdut els ingressos o la feina i no cobren cap mena de prestació...
Al llarg de tota la crisi, han aconseguit recaptar 21.000 euros, amb les quals han pogut ajudar 96 persones, moltes d'elles famílies amb fills. Després, amb l'inici del Ramadà, el grup va posar en marxa una nova iniciativa, per garantir l'àpat del trencament del dejuni, del qual se n'han beneficiat també famílies no musulmanes.
"Quan va començar el Ramadà, hi havia gent que anava a fer l'iftar - el trencament del dejuni - a la mesquita, però ara està tancada", explica Amine Zarghil. Cada tarda, el grup de voluntaris ha preparat una cistella que inclou tot el menjar necessari per a l'iftar: la tradicional harira, tajin de carn, sucs de fruita, llet, aigua, pa, dolços...
"Per no tenir problemes amb el confinament, el que fem és cuinar-ho i portar-ho a les famílies a domicili, tot i que els que viuen a prop ho venen a buscar", expliquen els membres de Jóvenes Rubí.
Amine Zarghil explicava aquest diumenge, el dia de l'Eid al Fitr, que "vam començar amb por però la gent ha respost molt bé, i estem profundament agraïts a tothom qui ens ha ajudat", especialment a Anisa, la cuinera que ha preparat el menjar de manera altruista cada dia.
A la iniciativa, a més, hi han col·laborat diversos establiments: les carnisseries Martil, Mofadel, Pau i Bouafar; Proyecto de Vida, el restaurant Manhattan, el Tayibat Mazine - que ha estat el centre logístic per a la preparació dels paquets i el repartiment -, el Golden Class Shop, Safari Car i l'ASAV Rubí.