A què destinarà Rubí 3,4 milions d'euros del romanent de 2021?

Tots els grups de l'oposició s'abstenen en la proposta per "manca d'informació" i per no seguir les recomanacions

El ple municipal de Rubí corresponent al mes d'abril
El ple municipal de Rubí corresponent al mes d'abril | Localpres
Redacció
02 de maig de 2022, 14:24
Actualitzat: 15:54h
El ple municipal del mes d'abril va aprovar el destí del romanent de l'exercici 2020, atès que les regles fiscals continuen suspeses, i que enguany és de 3,4 milions d'euros - 3,2 milions de la liquidació del Pressupost i 108.000 euros de la liquidació del consorci per la B-30.

Com va explicar la regidora d'Hisenda, Mª Carmen Cebrián, el govern ha elaborat una proposta de destí d'aquest romanent a projectes que contribuiran a la "recuperació econòmica i social" del municipi.

Per al Servei de relacions ciutadanes es destinaran més de 500.000 euros a fer suport a les entitats en l'organització d'esdeveniments, amb infraestructures i seguretat.

237.000 euros seran per al Servei d'Esports: amb aquests diners es volen millorar algunes instal·lacions, posar mòduls per als equips femenins de la pista Francesc Calvo i l'estadi de l'Olimpic Can Fatjó, el reequilibri del CN Rubí i la segona fase del circuit de Parkour.

El Servei de Cultura i Comerç s'endurà més de 600.000 euros per diversos conceptes: la realització de fires de ciutat i altres esdeveniments comercials, els projectes de l'Arborètum, l'arxiu Roset i el de mitgeres, la renovació de les carrosses dels Reis, arranjaments al Mercat i l'Escardívol; el pla de comunicació del Pla d'Acció i Innovació Cultural (PAIC).

També es destinarà un gruix del romanent a manteniment de la ciutat (670.000 euros), incloent la millora dels accessos a les urbanitzacions, l'enllumenat, millores de manteniment de la via pública i del cicle de l'aigua, el Pla de Mobilitat i Accessibilitat, la millora dels parcs infantils i la senyalització del medi natural.

Per diversos estudis i plans, l'Ajuntament ha reservat 164.000 euros. Entre aquests hi ha el Pla Antifrau - necessari per tal de poder optar a fons europeus -, l'estudi del projecte del Balcó de la Riera, el del Pla d'Extractives, per la redacció del Projecte d'Autoconsum municipal i el del Refugi Antiaeri de la Guerra Civil.

Altres inversions que ha esmentat la regidora seran per a millores d'equips informàtics (247.000 euros), comunicació (46.000), plans d'ocupació (123.000), el pla de millora dels centres educatius (390.000), el Pla de Transició Digital (60.000), subvencions d'habitatge (10.000 euros) i en millores per al Servei de recollida d'animals (65.000).

Tots els grups municipals es van abstenir en la proposta, principalment per falta d'informació i de detall desglossat a l'expedient, i també perquè qüestionen que es destini una part d'aquest romanent a despesa estructural (més de 2,5 milions d'euros) que no queda clar a on es destinaran perquè no hi ha memòria històrica. A més, el Ministeri d'Hisenda desaconsella que el romanent d'un Ajuntament es destini a sufragar despesa corrent.