Rubí aprova el nou Pla d’Infància i Adolescència

El nou text es desplegarà en cinc eixos d'actuacions pel període 2024-2028

El ple de Rubí, durant la sessió ordinària del mes de maig
El ple de Rubí, durant la sessió ordinària del mes de maig | Ajuntament de Rubí
Redacció
29 de maig del 2024

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest dimarts el nou Pla d’Infància i Adolescència de Rubí (PLIAR), pel període 2024 – 2028. Ho ha fet per unanimitat, en una sessió plenaria en què també s'ha aprovat el pla d'inversions del Cicle de l'Aigua i un romament de 3 milions d'euros. 

Sobre el pla d'Infància i Adolescència de Rubí, el document, que s’ha aprovat per unanimitat, concreta el full de ruta de la ciutat per a la protecció dels drets de la infància en cinc eixos: dret de valoració, respecte i tracte just; drets d’escola i opinió de la infància; dret als serveis bàsics; dret a un entorn segur, protegit, i net; i dret a ser infant i adolescent amb oportunitats.

A partir d’aquests objectius, el PLIAR concreta 15 línies estratègiques i 113 accions de protecció i promoció de la infància, també vinculades amb la crisi climàtica. Per l'Alternativa de la Unitat Popular aquest és un element positiu del pla, però critiquen que li manca estructura per combatre, d'arrel, la pobresa infantil. Ni més places per les escoles bressol públiques, ni canguratge fora d'activitats municipals ni perspectiva d'habitatge, ha criticat la portaveu de l'AUP, MarinaDolset.

D'altra banda, la moció del Ple, plantejada per l’AUP per reduir l’asfalt a Rubí, no ha prosperat. Ha estat l'única votació que no ha tirat endavant. Al ple ha tirat endavant el Pla d’Inversions del Servei d’Abastament d’Aigua Potable.  A més, els grups han aprovat la modificació pressupostària que permet fer ús del romanent de Tresoreria del pressupost de 2023, que ascendeix a 2.990.000 euros. Aquesta disposició del romanent contempla destinar 200.000 euros a promoció i gestió d’habitatge, per exemple. 

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Rachida, de 51 anys (Vic, Barcelona) i Ana, de 29 anys (Òdena, Barcelona).