El ple de Rubí tira endavant les bases del nou POUM

La proposta d'avenç es tramita amb el suport de tots els partits menys de l'AUP i Vox i enfila el camí cap a l'aprovació definitiva

El ple de Rubí, durant la sessió ordinària del mes de juny
El ple de Rubí, durant la sessió ordinària del mes de juny | Ajuntament de Rubí
Redacció
26 de juny del 2024

Pas endavant per la modificació del POUM, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, a Rubí. Aquest dimarts s'ha celebrat el ple del mes de juny, en què s'ha fet oficial la publicació i exposició pública del projecte de renovació. Segons l'Ajuntament, els eixos centrals d'aquesta renovació són l'habitatge assequible, l'activitat econòmica i la salut, que pretenen enfortir el creixement interior i la requalificació urbana. El document va ser aprovat per la majoria dels grups, amb les úniques abstencions de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) i Vox. 

El POUM és un element clau alhora del model de ciutat pel qual s'ha d'apostar i posar al dia el planejament urbanístic municipal actual, que data de 1981. Aquest nou planejament fixarà com serà el desenvolupament urbanístic de la ciutat en els pròxims anys. La renovació del document ha arribat al ple després d'un procés participatiu amb la ciutadania. 

D'altra banda, també s'ha tramitat l'aprovació del Pla d'Educació per a la Ciutadania Global que busca conscienciar la ciutadana de Rubí sobre les vulneracions de drets humans al món i enfortir el sentiment de justícia social connectant-les amb la realitat local de la ciutat. Això ha generat controvèrsies entre els grups de dretes i d'esquerres.

Informe del Síndic

A la sessió plenària també hi ha hagut espai per presentar l'informe del Síndic de Greuges. Carles Aluju Ferrer, ha presentat l’informe de la sindicatura corresponent a 2023. Durant el primer any complet com a síndic, Aluju Ferrer ha tramitat 166 intervencions que han derivat en 77 assessoraments i 89 expedients. D'aquests, 72 s’han adreçat a l’Ajuntament: 16 no s’han admès, 32 s’han resolt i s’han tancat, i 24 —una tercera part— encara no han rebut resposta de l’Ajuntament.

L’informe del síndic ha posat l’èmfasi en el soroll a la ciutat. Aluju Ferrer ha instat l’Ajuntament a aprovar una nova ordenança, fer complir l’ordenança actual, revisar els circuits per atendre a les persones derivades per la Sindicatura, i fer pedagogia i conscienciació ciutadana.