L'avinguda de l'Estatut de Rubí tindrà un pas de vianants elevat

El ple de juliol ha aprovat la connexió entre els barris de la Zona Nord i Can Rosés

Imatge del ple municipal de Rubí del mes de juliol.
Imatge del ple municipal de Rubí del mes de juliol. | Localpres
Redacció
26 de juliol del 2024

El Ple del mes de juliol de l'Ajuntament de Rubí ha aprovat definitivament el projecte constructiu per a la connexió entre els barris de la Zona Nord i Can Rosés a través de l'avinguda de l'Estatut. L'obra tirarà endavant gràcies als vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), VOX, el Partit Popular (PP), Veïns per Rubí (VR) i En Comú Podem (ECP), i l'abstenció de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP).

El projecte presentat pel govern municipal inclou la construcció d'un pas de vianants elevat semaforitzat a l'avinguda de l'Estatut, a l'altura del carrer de Belchite, que arribarà fins a l'actual sender del costat est. A partir d'aquest punt, proposa l'ordenació i pavimentació d'aquest petit camí amb amples creixents i regulars accessibles, fins a arribar a un espai més ampli que duu al pas de vianants existent al final de carrer de Ciclisme.

Amb aquesta obra, es vol incrementar la seguretat dels vianants que a hores d'ara travessen l'avinguda de l'Estatut des de la Zona Nord en direcció a Can Rosés o a la inversa. Aquestes persones creuen actualment la calçada de manera precària, per un punt on hi ha tres carrils de circulació més dos vorals amplis, on no existeix cap pas de vianants i els vehicles passen a una velocitat alta, aprofitant que és un tram recte i amb pendent.

L'actuació pretén solucionar una problemàtica molt localitzada i alhora avançar en la pacificació global de l'avinguda de l'Estatut que està impulsant el govern municipal.