Així serà el nou govern de Rubí

Els partits de l'oposició fan arribar propostes al govern per negociar el seu "sí" al cartipàs

Els regidors del ple municipal de Rubí 2023-2027
Els regidors del ple municipal de Rubí 2023-2027 | Localpres
Redacció
22 de juny de 2023, 11:33
Actualitzat: 11:43h
L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha donat a conèixer aquest dimecres migdia el cartipàs municipal. L'organigrama és molt similar al del mandat anterior, però incorpora una àrea més, la de Seguretat, Policia Comunitària, Civisme i Convivència; i també la nova figura del regidor de districte.

Respecte a l'àrea de nova creació, que assumirà la mateixa Ana María Martínez, l'alcaldessa ha explicat que el govern vol abordar la qüestió de la seguretat "des d'una mirada transversal", i per això s'uneixen la mediació, la protecció civil, el civisme i la policia comunitària, "elements que han treballat i que treballen a la nostra ciutat en la nostra ciutat en la resolució de conflictes". Així, Martínez creu que "no ha de recaure únicament en la Policia Local, sinó que ha de tenir una resposta integrada i transversal per part de tota l'organització".

Pel que fa als regidors de districte, "faran possible que qualsevol ciutadà o ciutadana tingui molt clar quin és el seu referent polític", enfortint la descentralització municipal. L'Ajuntament està treballant per trobar espais adients a cada zona perquè el contacte del veïnatge amb el seu representant polític sigui més fàcil.

La resta d'àrees són Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports; Indústria, Comerç i Ocupació; Serveis Centrals, Drets Socials, Igualtat i Ciutadania; Planificació Urbana, Sostenibilitat i Serveis Municipals i Personal.

Organigrama complet de l'Ajuntament de Rubí

   L'equip de govern de l'Ajuntament de Rubí 2023-2027 by Naciodigital on Scribd

 

L'oposició posa sobre la taula diverses qüestions per negociar el cartipàs

Des del mateig 28 de maig, dia de les eleccions municipals, diversos partits de l'oposició s'han pronunciat sobre la nova composició del ple municipal i han fet arribar propostes per donar el seu "sí" al nou cartipàs municipal. Ara, els comuns han detallat algunes de les propostes que han fet arribar al nou govern, i també VR i el PP.

En Comú Podem ha explicat que la proposta de negociació que ha fet arribar a Martínez és, principalment, "blindar alguns dels projectes aprovats el mandat passat", com els pisos socials a Sant Jordi Parc, la rehabilitació energètica de dos blocs de pisos, l'ampliació de les parcel·les d'horts urbans a Can Sant Joan, la millora de la deixalleria municipal de Cova Solera, el centre per a animals perduts o la nova gatera. A més, els comuns tornen a posar sobre la taula la internalització de les escoles bressol Lluna i Sol Solet, reservar una partida per al manteniment dels centres escolars i disposar d'un servei específic per a la regidoria de Memòria Històrica. Per altra banda, proposen reduir els assessors de govern (de 4 a 3) i una baixada del 5% del sou de l'alcaldessa, que quedaria en 70.000 euros anuals.

El PP també ha fet arribar un llistat de 22 propostes al PSC per negociar el seu vot al cartipàs. D'aquestes, destaca la demanda de reducció de càrrecs eventuals i del seu sou: deixar els càrrecs de confiança del govern en 2 i baixar el sou als assessors de grup municipal (actualment és de 25.000 euros anuals). Amb la baixada que proposa el PP, com explica Juan José Giner a Ràdio Rubí, s'estalviarien 700.000 euros al llarg del mandat. En altres aspectes, els populars demanen treure entitat pròpia al servei Rubí Brilla per incorporar-lo a l'àrea d'Indústria, obrir una oficina antiokupes a l'empresa municipal d'Habitatge, externalitzar el servei de llicències, incloure el concepte de "família" a les àrees d'Igualtat i Serveis Socials o suprimir algunes regidories, que no han especificat.

Toni García, portaveu de Veïns per Rubí, ha revelat a l'emissora municipal que l'alcaldessa no els ha trucat per negociar el cartipàs, però assegura que tenen constància que s'han reunit amb altres grups diverses vegades. En cas que fossin necessaris els vots dels independents, posarien condicions "raonables": reduir el nombre de càrrecs de confiança o revisar els sous dels polítics, i l'aplicació d'alguna mesura del seu programa que es pugués dur a terme a curt o mitjà termini.