Relacionen la irregularitat en els àpats del cap de setmana amb l'obesitat

Un estudi de la Universitat de Barcelona vincula la diferència horària de les menjades respecte a la resta de dies de la setmana amb l'augment de pes

Aquesta relació té a veure amb el rellotge biològic
Aquesta relació té a veure amb el rellotge biològic | Pexels
NacióDigital
18 de gener de 2020
Un estudi de la Universitat de Barcelona conclou que la irregularitat en els horaris dels àpats durant els caps de setmana podria estar relacionada amb un augment en l'índex de massa corporal. Aquests resultats, publicats a la revista "Nutrients", es van obtenir independentment de factors com la qualitat de la dieta, el nivell d'activitat física o el cronotip.

Segons l'estudi, que s'ha fet en una població de 1.106 persones joves, de 18 a 20 anys, a Espanya i Mèxic, el major efecte es produeix a partir de 3,5 hores de diferència horària respecte a la resta de dies de la setmana. De fet, en els últims anys s'ha demostrat que el cos assimila de manera diferent les calories en funció de l’hora del dia, així que el fet de dinar o sopar tard estaria relacionat amb un risc més alt d’obesitat.

Aquestes relacions entre les hores del dia i els àpats té a veure amb el rellotge biològic, que organitza temporalment l’organisme per assimilar i metabolitzar les calories.