Fins ara, l'oli reciclat es podia dipositar en un envàs qualsevol de plàstic, però a partir d'ara s'ha de deixar dins d'aquests recipients, i un cop dipositat se'n pot agafar un de buit i net. Els clakis són recipients de plàstic dur i boca ampla, que permeten abocar-hi l'oli directament de la paella, i tenen un tap de doble membrana que evita els vessaments.
El projecte Rubiclak, impulsat per pares i mares del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol i gestionat actualment per l'APDIR - l'Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí - s'encarrega de la recollida dels clakis i de la seva neteja. Així, a banda d'evitar la contaminació de les aigües amb oli, la iniciativa genera treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí.
L'oli és un residu molt comú a casa i molt perillós, ja que un sol litre pot arribar a contaminar 10.000 litres d'aigua, i per això és molt important no llençar-lo per l'aigüera.
On més es poden dipositar els clakis?
Els clakis es poden dipositar i recollir a diverses escoles, deixalleries, entitats, associacions veïnals o dependències municipals.
Pel que fa a equipaments municipals, se'n poden deixar a l'Ajuntament, la biblioteca Mestre Martí Tauler, el Rubí Forma, els edificis de Serveis a les Persones i Serveis Territorials i ara, al Mercat Municipal.
Diverses entitats i associacions ja s'han sumat al projecte i també recullen l'oli usat: el CRAC, el CEF Can Mir, el frontó de Can Tapis, la fruiteria La Bona Fruita, i les associacions de veïns de Ca n'Oriol, el Portal de Ca n'Oriol, Can Solà, el Sector D, la Zona Nord i Can Fatjó.
Durant l'any passat, a més, el projecte Rubiclak va arribar a la totalitat de les escoles i instituts de Rubí.