Una dotzena de municipis s’han unit per buscar fórmules que garanteixin l’accés als serveis bancaris bàsics als seus veïns, especialment a la gent gran, davant el degoteig de tancament d’oficines i el fet que molts pobles ja no compten ni amb un caixer on treure diners.
Davant aquest risc d’exclusió financera, els membres de la nova Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics, es plantegen, per exemple, alternatives com ara la creació d’entitats de diner electrònic (EDE), on els veïns puguin fer l’operativa corrent sense tenir un número de compte en un banc tradicional. "Com hem fet amb l’energia o l’habitatge, ara treballarem per garantir un altre dret bàsic de la ciutadania", ha apuntat l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler.
La xarxa la formen inicialment els municipis de Castellbisbal, Corbera d’Ebre, el Pinell de Brai, el Prat de Llobregat, la Palma de Cervelló, La Sénia, Montcada i Reixac, Montornès del Vallès, Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Iscle de Vallalta. La voluntat, però, és que molts altres municipis s’hi uneixen per "tenir més força".
Castellbisbal, a la xarxa de municipis que estudiaran com garantir l'accés als serveis bancaris bàsics als seus veïns
Una de les alternatives és crear entitats de diner electrònic on poder operar sense tenir compte en un banc
ARA A PORTADA
Publicat el 25 de febrer de 2022 a les 17:35
Et pot interessar
-
Economia Comencen les obres de reurbanització de diversos carrers al PAE Rubí Sud
-
Economia La segona estació dels FGC i el POUM de Rubí, eixos estratègics per a la Cambra de Terrassa
-
Economia Dionís Rovira, nou president del Fòrum Cecot Rubí
-
Economia De la burgesia industrial als fons voltors: què ha passat a Celsa?
-
Economia Consulta els 503 municipis on el Govern vol portar un caixer automàtic