El municipi que més trigarà a fer l'encesa dels llums serà Sant Cugat, que ho farà el 2 de desembre, mentre que la resta ho faran el dia 26. A Sabadell, l'alcaldessa, Marta Farrés, ha decidit reduir una hora l'enllumenat per la vuitantena de carrers: de dilluns a dijous a les 22 hores i de divendres a diumenge i vigílies de festius a la mitjanit. Tot plegat, es traduirà en un 16% de reducció de la factura de la llum.
Aquest enllumenat es mantindrà fins al 7 de gener, un dia més que a l'altra cocapital de la comarca. A Terrassa l'horari serà tots els dies de 17.30 fins a les 22 hores; 30 minuts menys de l'habitual. En canvi, les nits de Nadal i de Reis s'apagaran a la una de la matinada, i a les tres la nit de Cap d'Any. En total, hi haurà gairebé 900 punts, cosa que suposa un augment del 30%.
[noticiadiari]35/81671[/noticiadiari]
Aquest increment lluminós també anirà acompanyat d'una pujada del preu, superant els 230.000 euros -són 45.000 més que fa un any-. El primer tinent d'alcaldessa, Isaac Albert, ho ha acceptat: "Tindran un cost superior que altres anys: ho assumirem", perquè la voluntat és arribar a tots els barris de la localitat i es generi més activitat econòmica.
[h3]Polèmica pista de gel[/h3]
A la Plaça Nova de Terrassa tornarà, per segon any consecutiu, la pista de gel: un element tradicional en l'agenda nadalenca abans de l'esclat de la pandèmia del coronavirus. L'equipament enguany ha generat una mica més de polèmica, a la justificació ambiental se li ha afegit l'import de disposar d'una infraestructura d'aquestes característiques, que segons ha denunciat un moviment contrari costa "56.571,28 euros" i "una despesa energètica equivalent a l'energia de set habitatges durant tot un any".
[h3]Reculada a Sant Cugat[/h3]
A Sant Cugat, el govern municipal va reconèixer fa unes setmanes haver-se passat de frenada, i és que va apostar per encendre els llums a partir del 12 de desembre sota el pretext de l'estalvi energètic. La pressió dels comerciants va forçar a rectificar i que, finalment, s'enceguessin deu dies abans de l'inicialment previst. Tot i això, tenint en compte que l'any 2021 l'encesa es va dur a terme el 26 de novembre, aquesta reducció de dies s'acompanyarà de la retirada d'ornaments nadalencs més antics (de 10 a 15 anys d'antiguitat) i es reduirà la presència de figures 3D.

Nadal a Sant Cugat Foto: Aj. Sant Cugat / Lali Puig
Enguany, s'il·luminaran de diumenge a dijous de 18 a 22 hores; divendres i dissabte de 18 a 23 hores; les nits de Nadal i Reis de 18 hores a la mitjanit i la Nit de Cap d'Any de 18 hores a la una de la matinada. És a dir, igual que a Sabadell, una hora menys d'enllumenat entre el 26 de novembre i el 5 de gener.
[h3]Sense el túnel de llum a Rubí[/h3]
Rubí s'havia convertit en la "Vigo catalana" per la instal·lació de l'espectacular túnel de llum al carrer de Maximí Fornés. Va ser el 2018 quan es va estrenar i enguany, ja no hi serà. En el seu lloc hi haurà dos arcs amb photocall. De fet, la localitat vallesana passarà de ser de la que més gastava de l'Estat per habitant en il·luminació nadalenca a situar-se en xifres semblants a poblacions del voltant.
[noticiadiari]90/4602[/noticiadiari]
Aquest 2022, la factura serà d'uns 274.102,51 euros, uns 80.000 euros menys que fa un any. Malgrat no hi hagi aquesta icona enlluernadora, la ciutat no es quedarà sense decoració: tindrà un arbre cònic de 10 metres d'alçada a la plaça Pere Aguilera i una bola gegant, entre d'altres.