La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquest dilluns l'acte de presentació de la 30a edició del Voluntariat per la Llengua, impulsat pel Servei Local de Català amb el suport de l'Ajuntament de Rubí. Es tracta d'un programa que ja fa 15 anys que es desenvolupa a la ciutat i té com a objectiu fomentar l'ús social del català mitjançant el voluntariat lingüístic.
En aquesta edició s'han inscrit una vuitantena de parelles, les quals es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com les seccions del Club de Lectura Fàcil, una sortida per Collserola amb el Centre Excursionista de Rubí, assistir a la Sala per veure l'obra El Preu i una excursió d'un dia al Bages amb la col·laboració d'Òmnium Cultural. Es tracta, en tots els casos, de propostes que persegueixin promoure la llengua catalana més enllà de les aules i alhora "és una manera de conèixer la ciutat, el país i d'establir vincles amb la població", així ho ha explicat Teresa Garcia, directora del Centre de Normalització Lingüístic de Rubí-Terrassa.
Des del Servei Local de Català també s'ha agraït a les entitats locals i establiments comercials i de restauració de la ciutat que col·laboren amb el programa i garanteixen que les persones participants del Voluntariat per la Llengua siguin ateses en català, encara que parlin amb dificultat.
El Voluntariat per la Llengua arriba a la seva 30a edició
L'objectiu del programa és fomentar l'ús social del català mitjançant les figures del voluntari
Ara a portada
Publicat el 05 de març de 2019 a les 09:58
Et pot interessar
-
Cultura i mitjans Rubí convertirà en zona residencial l’antiga planta de Cremalleres
-
Cultura i mitjans L'Ateneu de Rubí programa una primavera plena d'activitats culturals
-
Cultura i mitjans Rubí inaugura la Taula de Participació de les Dones
-
Cultura i mitjans La biblioteca de Rubí celebra un concurs de punts de llibre dedicat a les glaceres