A partir de la proposta del Departament d'Educació Apadrinem el nostre patrimoni, les 16 escoles i instituts de Rubí han escollit un element patrimonial de la ciutat i l'han apadrinat, és a dir, que es comprometen a aprofundir en el coneixement d'aquest i en la seva difusió, per tal de donar-li valor social.
Per tal d'aconseguir-ho, els alumnes han realitzat durant el curs diversos treballs al voltant dels elements apadrinats i abordant-lo des de disciplines diverses, com l'audiovisual, la fotografia, la música o el joc. La finalitat és que l’alumnat, protagonista del seu propi procés d’aprenentatge, gaudeixi d’un treball interdisciplinari, des de diferents àrees curriculars i mitjançant diverses metodologies, desenvolupant un projecte educatiu motivador.
Així, des de dimecres, i fins el proper 1 de juliol, diversos plafons mostren al Museu Municipal Castell (MMUC) com l'alumnat ha treballat l'element patrimonial apadrinat i quines son les característiques i valors que transmet. El projecte també inclou un joc de geolocalització i preguntes a través de l'aplicació Mobile History Map (MHM), a través de la qual tots els elements patrimonials es poden geolocalitzar i proposen un joc de preguntes al seu voltant.
Centres participants i elements apadrinats:
Montessori: Ball de Gitanes
Ca N’Alzamora: Els diables de Riera
Regina Carmeli: Can Xercavins (geolocalitzat)
Pau Casals: Bodum
Schola: Masia Can Ramoneda
Mossèn Cinto Verdaguer: Bosc Can Tiraïres
JV Foix: Masia Can Pi de la Serra
Rivo Rubeo: Bosc de Can Genís
Ramon LLull: El Castell de Rubí
Mare de Déu de Montserrat: Torrent del Magnà
Teresa Altet: Gegants de Rubí
Duc de Montblanc: El torrent de les abelles
Torre de la LLebre: Torres Massana
25 de setembre: Torrent dels Alous
Del Bosc: Bosc de Ca N’Oriol
Joan Maragall: El safareig Can Xercavins
La Serreta: Torre Bassas